Wat we nog meer kunnen doen, via groen

MVO en innovatie

Meer dan rechtuit

Onze missie

Bijdragen aan een frisse, opgeruimde en mooie buitenruimte: dat is ons doel. En natuurlijk méér groen! Want dat versterkt woongeluk, gezondheid en heeft een positief effect op de leefbaarheid van de omgeving.

Ons vak biedt de ruimte om ook breder meerwaarde te bieden. Wij zien kansen op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen. Daarom investeren we in onze mensen. Kansarmen en de jeugd hebben bij ons een streepje voor en krijgen extra begeleiding. Maar het kan ook duurzamer. Daarom zijn we actief in de energietransitie, zoeken we oplossingen voor vrijkomende materialen en werken we hard aan het emissievrij maken van ons machinepark. En natuurlijk alleen, als dat een verbetering is. Want kwaliteit staat voorop.

Onze kernwaardes:

Duurzaamheid

Kwaliteit

Sociaal ondernemen

Innovatie en duurzaamheid hand in hand

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat bij ons verder dan het toepassen van zonnepanelen. We willen een hogere bijdrage leveren aan duurzaam ondernemen.

Zo zijn onze monteurs de uitdaging aangegaan om ons wagenpark om te bouwen van fossiele brandstof naar 100% elektrisch. Naast de aanschaf van nieuwe bussen, bouwen we onze bestaande bestelwagens om. Dus niet nieuw, maar opnieuw.

Ook hebben wij Nederlands eerste elektrische trekker laten bouwen. Deze tractor wordt ingezet voor zwaar transport in het groen. De ombouw is gedaan samen met partners Holland-Utrecht en New-Electric. Op deze manier zorgen we voor zero emission tijdens onze werkzaamheden in de stedelijke omgeving.

Als laatst, maar niet als minst, reduceren we CO2-uitstoot door bewustwording van medewerkers en efficiënte planning. Ook het vernieuwen van ons bedrijfspand gaat hand in hand met de verduurzaming ervan.

Voor nu en de volgende generatie

Kwaliteit

Goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers zorgen voor hoge een uitvoeringskwaliteit!

Onze collega’s voelen zich verantwoordelijk voor het eindresultaat en hebben vakkennis. Deze kennis dragen we graag over op nieuwe collega’s op en daarom zijn we een erkend SBB-leerbedrijf. Vanaf 2024 zullen we daarom starten met een eigen bedrijfsopleiding, in samenwerking met Koelewijn Bestratingen en Hoornbeeck college. Op deze manier willen we toekomstige medewerkers enthousiasmeren voor werken in de groenvoorziening en geven we kwaliteit door aan de volgende generatie.

Onbetaalbaar samenwerken

Sociaal ondernemen

Bij Van Huizen vinden we het belangrijk om in de nabije samenleving van meerwaarde te zijn. Ons vak leent zich daar uitstekend voor.

Zo zetten wij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in. Een mooi voorbeeld hiervan is een medewerker, die een aantal jaar geleden naar Nederland gevlucht is. Hij sprak geen Nederlands, maar inmiddels werkt hij fulltime bij ons en dat bevalt van beide kanten goed! Ook zijn we partner van diverse ABNI-organisaties, waar we werkzaamheden voor uitvoeren. Sinds 2018 zijn wij daarom gecertificeerd op trede 3 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Organisaties waar wij partner van zijn